W E L C O M E !

W E L C O M E !

Saturday, December 17, 2011

3 tahun 5 bulan 10 hari :)

hee today annyversary me n my boyfiee yg ke 3 tahun 5 bulan 10 hari :) hurmm tapi tatau larhh kalau die ta amik tau haha okei-2 eira update blog sbb eira happy sgt walaupun byk giler dugaan yg eira ngn boyfiee eira tempuh but see ta de sape yg boleh pisah ken kitorang kecuali ajal .. tadi saje nyakat azrol na pggil die gurl-2 n eira boboy.. haha muke die berbulu ouh ! hee btw eira na upload pic well blog eira kosong ouhh w/o pic ^^

hee pic ni time tgh g kelah ! amboiii haha.. byk-2 pic time ni je nampak die matured sbb die ade misai.. atototo rindu giler time ni ouhh :'( ken best kalau boleh jadi bende ni sekali lgi :)

hee ini act gmbr lame see rambut pnjang.. saje upload gmbr lame sbb gmbr lain sume ta sweet haha.. syg sgt kt die siriesly dah mls na cari yg lain.. na ta na eira kene tahan lah ngn perangai die n same with him LOL !

nah yg penting tgk rantai yg eira pakai tu ta pernah cabut tau.. tapi pernah larhh tukar die nye tali.. my mum na buat loket harge sampai ratus-2 pun eira ta ken buka , cousin eira dok perli-2 eira rantai tu dah old style pun eira buat tatau je ! yeah nampak je simple tapi bermakne sbb tu 1st present yg die bgi <3 nobit !! ILOVEYOUINFINITYHUNNYBUNNYBUNCETT :D 20/7/2008 aumm aumm ^^

hee n now tgh update blog ni act die tgh tidoe sblah eira :) atototo comel je.. na snap pic die tgh peluk teddy kite tapi gmbr gelap al-maklum lah hp murah ta de flash :DD ouhh yeah teddy bear eira finally ade name.. name die J.A a.k.a JUNIOR AZROL :D haha comel ta-2 eleyhh jelly leteww ! haha okei lah na kacau die tidoe bye-2 guys flyinggkisssikit :* muah-2 atototo suke -,-''

Friday, November 18, 2011

hujan duit syiling !

SUNGAI SIPUT : kira-kira 20 penduduk Taman Kledang disini terkejut apabila mendapati puluhan keping wang syiling jatuh dari langit sejak 2 hari lalu.

Kejadian yang berlaku sekitar jam 6 petang sehingga 9 malam turut disaksikan oleh anggota Jabatan Peratahanan Awam (JPAM), polis, serta Yang Dipertua Speaker Dewan Negeri Perak, Datuk R Ganesan selepas dipanggil ke lokasi.

Kejadian 'hujan duit' yang didakwa berlaku 2 hari berturut-turut menyebabkan penduduk hairan selepas melihat duit syiling 5 sen, 10 sen, 20 sen jatuh dari langit.

Saksi kejadian A Abirnama, 30, berkata kejadian disedari berlaku pada petang Rabu lalu selepas anak lelakinya S Vishnunair, 10, melihat kilauan cahaya di hadapan rumah.

Tuesday, November 15, 2011

fuyoooo

biase kite tgk jambatan berada tinggi dari paras air sungai.. tapi yg ini berade di tengah2 dlm air sungai dan same aras dgn air sungai.. haha hebat kan :)

ramai org dah gune kan jambatan ni dan ianya selamat ! so jgn lah risau ye..  :)
see budak ni lagi larhh nampak kepale je.. aku tatau lah mcm mne klu hujan nnti.. haha
nampak mcm die belah kan sungai tu kan :) menakjubkan tapi klu banjir pakai bot jugak haha

hello my soul :p

hee ade ank cine ni tibe2 sesat pulak dlm blog aku haha okei name die KHAIRAH ALYA ! yeahh welcome sayanggggg.. die ni klu chat ngn aku tak sah klu tak gadoe haha tapi ta kesah gadoe ngn budak KECIK ape ade :p hahahaha na tgk muke die ? meyhh aku tayang gmbr die weee~~ jgn mrh tau syanggg <3 sayang adik senget kepale kemek ni !

taraaaaa heee konon ayu leteww pakai tudung haha ! tapi die comel sbb tu aku pggil die ank cine.. amoii dari temerloh mari meyhh !

Thursday, November 10, 2011

holiday !

nah ! aku baru balik dari holiday with my love n family.. happy doe -,-'' okei2 malas na cite byk aku upload gmbr wee~

kenal lagi ken laki ni ? taraaa kitorang still together lgi okei !! die ikut sekali wee jelly letew, padan muke sape yg na runtuh ken rumah tangge org hahaha
ni pulak parents aku ! comel ken mereka same mcm ank die haha sayang mereka ketat2 !! hurm tu je larhh aku mlss larhh na update act, okei chaw bye ^^

Saturday, October 22, 2011

23/10/2011

everything done AZRUL SAFFWAN BIN NOR AZLAN :( yeah kau dah freedom :') even kite dah x de pape aku nak kau tahu yg aku x pernah lupe kan kau selame 4 tahun kite kenal.. aku x pernah lintas pun nak cari lain.. kenape kite selalu gaduh sebab bnde bodoh ? tapi aku x pernah salah kan kau, mybe aku terlalu bodoh kot sbb x paham kau.. yeah sbb tu aku selau ngalah setiap kali kite gaduh.. walau pun bnde tu buat aku pedih sakittt sgt !   yurp, aku yg na break sbb aku tak tahan bukan sbb dgn perangai kau tapi sebab aku tak nak kau sakit hati lagi.. aku rase dgn care ni kau boleh cari yg lain.. thnx kau block aku kau pggil aku bitch ! yeah bodoh kan aku, dah terang2 kau mmg tanak kt aku tapi aku still mengharap kan kau.. kite dah happy nak jumpe nak tidur umh aku tibe2 x sangke kan bnde nak jadi, ape aku boleh buat.. kenape aku x buang sume older post ? okei now aku jawab, sebab aku dah TAK perlu kan die lagi so ak rase yg die tu ta pernah wujud dlm hidup aku sampai aku lupe yg aku pernah update blog psal die :) sebab tu lah sebab aku x pernah kenal sape ex aku yg dulu ! aku kenal kau je, kenal kau sumpah.. rantai kau, duit kau, name aku, gambar kite mmg tidak aku nak buang ;') aku tau teddy dlm kete kau akn buang duit tu kau akn pakai.. x pe aku redha, azrol aku bersumpah aku mmg x pernah nak buat mcm ni..

weyhh kau igt x kau pernah ckp yg kau x suke aku cntct ngn ex aku lgi even kawan die.. okei aku block dorang :) tapi one day kau terkantoi cht ngn ex kau dila aku diam then aku block depan kau, lepas tu satomi pulak.. now kau cntct ngn kawan die, kau pikir persaan aku mcm mne ? pernah x aku skye ngn org lain sampai nak peluk bagai, slh kau aku tak pernah nak gaduh.. aku maaf ken kau, kau kate kau bgi aku byk peluang, tapi kau x sedar yg aku byk bgi kau peluang ? 4 tahun aku tggu kau :')

mybe kite x de jodoh.. azrol kau jage diri, kenapa aku nak tahan hubungan ni sbb aku tau kau x kan kekal lame ngn pompuan lain, knp aku carring kan kau sbb aku tau x de pompuan yg sanggup nangis sampai kene maki ngn kau kenapa aku selalu mengalah kalau kite gaduh sbb aku tau x de perempau nyg sanggup tahan layan kerenah kau tu, kenapa aku risau kan kau sebab aku tau x kan ade perempaun yg kesah pasal kau.. kenapa aku selalu bebel ngn kau sebab ta de perempaun yg sanggup bebel kat kau sampai tahap kritikal sekali :') tapi kau ?? thnx azrol i wish that i can still accept you :)

Friday, September 16, 2011

happy time :p

hee okei hari ini hari malysia ryte ?? so aku kt sini nak amik kesempatan tuk ucap ken HAPPY MALAYSIA DAY'S ! n im proud to be malaysian :) hee tdi jln kt dtran merdeka.. OMGODD !! ramai giler orang, crouded kowt.. jln jgn ckp jem mcm mne, so aku ngn azrol terpakse larhh ta turun jusr lalu je :| so sadd heee then kitorng terus tukar plain g pv opss jadi budak pv larhh pulak.. haha g sane nak tgk wayang je pun, tak kene cop ken ?? okei2 back to story so kitorang tgk larhh cite RAYA TAK JADI ! hurm not bad, best larhh jugak.. cite johny english #mcm tu ke spell die ?? eh lantak larhh ! haha cite tu sold out kowt yg tggl tuk golden nye, harge jgn ckp larhh 1 pale 55 -,-'' cite fight nite ?? eh ape ntah aku pun tatau tu pun penuh jugak !! haiyaaa.. so tgk larhh movie kul 4.30 sit couple lgi tau :p

nah ini gmbar kitorng g mkn kt mcd bb, haha sbb tgh lapar so cekik larhh dulu :p
#1
#2
aha cukup larhh, act byk lgi :p nak tgk tgk kt FB :) okei then ktoranh balik ke pv.. tgk jam awal lgi so cm biase larhh.. snap pic lgi :p
#3
#4
haha okei2 byk ken, ade byk lgi tpi panjang sgt larhh blog aku buat.. nnti aku update lagi okei bye ibu aku dah pggil -,-'' #flyingkisssikitt :* <3

Thursday, September 15, 2011

miss korang giler babeyy :'(

hurm tibe2 rindu kt adik aku 2 org ni yg otak senget ni :( rindu gt sgt mne korang hilng !! rindu nak texting wif rara, hurm okei die tgh trial so aku tana kacau die, haiyhhh tpe2 kitorang dah plain lepas die spm kitorang na lepaking gether2 hee.. nak hug die sbb rindu sgt nak chat wif her LOL :( nah.. gmbar die, comel ken ^^

okei yg ni pulak sorang lgi, mne ntah hilng haiyaa dah larhh jauh susah aku nak cari budak kcik ni -,-'' hee act rindu gilern a gurau ngn die.. sbb aku suke sakat die.. hurm yg ni bukan larhh trial tpi hilng ntah kemane.. #lupeakuletuww :( sedih nye, 2 2 my pwetty sibling dah jauh dgn aku ! hurm, gonna mish u my little sys :( nah ini pulak gmbr yana senget..
see gmbar pun yg same.. die fb pun dah ta on.. ceitt kene uad report ni.. hurm btw miss u larh giler -,-'' #flyingkissikitt muahx !

Wednesday, September 14, 2011

present :')

okei aku bru je lps skype ngn nobit aku, then aku terus update blog sebab aku nak cite yg today aku happy sgt sesangt sangt nye, ya allah tuhan je yg tau :) korang nak tau ta azrol print screen mcm 3g larhh ntah ape ntah tbe2 kua gmbr aku balik yg tgh korek hidung haha tpi kt skype larhh n ta show off larhh muke die sebab die gedix konon #maluletuww -,-'' pff HAHA ta kisah larhh , okei back to story then die bukak microsoft power point die ade type something.. nak tgk ta ?? ini rahsie tau hoho okei jup aku upload, wait2 sebelum tu igt tarikh ni 15 september 2011 pukul 1.16 a.m location : die kt bilik ntah baring KOWT n aku kt hostel tgh duduk heee XD
walaupun ic aku terbalik -,-''

okei done ! ya allah tuhan je yg tau, ape persaan aku time ni.. dah larhh aku tgh demam die uad aku happy :) sumpah aku nangis then azrol ckp "nnti nobit uad lgi cantik n btw sorry ta dpt beli bear so nobit ltk gmbr bear je.." haha no azrol ! bnde ni dah cukup bermkne even ta perfect sekali pun then azrol dgr aku nangis :( okei aku mmg ta boleh tahan time tu..

azrol sumpah aku syg kau, aku terus print screen then upload dlm fb n blog :) czu na sume org tau yg czu syg nobit sejujur jujur nye.. auchh !! #jiwanglahpulak -,-'' ta kisah larhh org na ckp ape ke yg pnting czu ade nobit n nobit y buad czu ceria walaupunnnnnnn kite selalu gdoe heee :p

nobit2 czu sayang nobit samai mati !! even kalau kite ta together tapi czu akn try together ken balik aumm aumm <3.<3 btw hurmmm..... azrul saffwan, aku syg kau infnty !! im speechless n im crying :') okei #flyingkissikit !! aumm :* muahxx !! 20/07/2008

Friday, August 26, 2011

menangis :)

tiap2 hari kite gaduh, tpi kite kekal.. itu dugaan ke namenye ?? tiap ari aku bukak fb kau.. aku stalker sbb aku syg kau.. tpi, mmber aku ckp better jgn nanti aku sakit hati.. jyeah knp larhh aku x penah dgr ckp mmber aku ? skg aku sakit hati, aku menangis... tu yg aku nak time kasih sgt :') aku pendam sampai 1 day aku penah bgi tau persaan sakit aku mcm mne , tpi kau boleh ckp ''jgn ceramah kt aku'' itu yg kau ckp ? sampai hati kau, sedang ken itu persaan aku.. okei aku diam, aku selalu mengalah.. yeah aku kuad jeles, tpi aku kene hadap sume tu..

hari tu kite gadoe teruk smpai aku cmpak plastik beg kt kau, ya allah malu nye aku kau boleh herek tgn aku depan org ramai kau tengking aku, but aku still senyum n diam.. aku rede ken kau, mybe slh aku.. hurm tapi ta ken sume bnde aku yg ngalah ? aku penat sgt nanges sbb kau.. aku jage ati kau , tapi aku harap kite ta ke sebut perkataan gdoe dah :) aku syg kau, tu je weyhh ...

Friday, August 19, 2011

buka puase @ mmc wif ank yatim :)

hye all , today eira update sbb na story kelmarin eira g buka puase ngn ank yatim.. comel giler diorang ! geram nye rase cm na cubit2 je :p heee best larhh jugak event toe sbb gmbr eira masuk tv n surat khabar ! haha giler larhh ^^ rugi doe sape ta join for warge mmc je larhh aha XD
haha ni sume muke2 yg dtg lambt sbb make up over :p yg hujung belah kiri toe nisa sepet, ali, wani , lia , aku, k.fadz n eijah !
yg pic ni aku suke giler haha aku pun tatau knp (ceitt padahal nak ckp muke comel) haha boleh larhh :p k.fadz comel giler buad muke mcm ni haha ! dalam2 x suke hbs gak larhh kuih dlm pinggan die hahaha
yg ni after makan so masing2 tatau na uad ape, ini larhh keje kitorang.. giler lensa ! aha act pic ni kene pakse buad candid :p tapi ta sangke jadi larhh pulak ^^ wink wink !

ni ali haha aku suke gmbr ini sebab muke aku cantik :p duli ape aku korang nak kutuk2 kesah larhh pulak ken ^^ bdn aku pun nampak slim hoho ^^ i loiikkkkeeee XD
taraaaaa ! tgk my mummy pakai jubah ouhh ^^ haha giler tanjat eira :p haha ayin dah dpt cahaya lol hahaha cantik giler die pakai jubah hoh nanti aku pun na try larhh wink wink XD

Wednesday, July 27, 2011

tutorial II

salam warge internet :) aha act eira update blog nak ltk 1 link vdeo hoho :p haihhh tgk je lahh x mau ckp byk :p
location : hostel (bersepah ken bilik ank dare haha)
video
so how??? haha nerves kowt, sorry pkai lngan pndek ^^ btw kli ni byk sikit borak tu pun nak hilng nerves ! haha ade ap2 pertnyaan boleh komen :) eira time evything ^^ gudluck yeah !

Saturday, July 16, 2011

happy wif them :)

okei 1stly ini bf aku :) knl ken azrol safwan bin nor azlan :)


comel ken :) sumpah aku syg sgt kt die n aku hppy sgt ngn die even ktrang jauh ^^ gud news is die nak tukar prktikal kt kl dkt ngn aku ^^ hee selase ni die turun kl xcted giler doe nak jumpe :) die ade time aku susah, aku apprcte giler :) hee sbb tu aku syg die ^^ ouhh yeah n aku jtuh cinte kt RD die heeee  XD

2nd story aku nak cite bout my stdnt life :) happy wif them sbb aku dpt mmber yg kple giler doe ! heee
yg niwh cik ayin puyin :) die roomate aku , dah puas romen ngn die haha ! ktrang kenal time orentasi otw nak g bilik borak2 punye lah sakan upe nye 1 bilik hahaha, die otk giler best kalau lepak ngn die sbb die selalu tmn ken aku if aku boring lpk dpn lif ^^ hahaa ade lah bnde yg kami buad :p lepas dah puas romen aku tukar org pulk hee nak tau sape kne larhh bce lgi :D

yg ni pula nisa sepet :) die dah jumpe cinta hati die ouhh ^^ untong lah ade org sayang :) die ni aku pggil die sepet sbb nye kalau die gelak mate die hilng blik kg :p
die ni sllu tdoe bilik ktrang heee mlm je kitrong masuk air ! mesti pnye :) ari tu boleh pulk die bkak zikir amboii perli doe ! haha die kompem tdoe sblah aku ^^ perghh best doe dpt rabe die hahaha joke act die aku rpt sbb byk aku stry kt die tentang aku or kalau ade prob :) 

eh wait ade lgi sorang :) die ni budak hot setap s.p ! hahaha bangge doe kwn ngn die ^^ die ni cantik, otk giler sume ade ! hahaha kuad bahan org doe then die nih stone ta de prsaan, pakai buad je but careless sikit lah hahaha ade skli tu die kene bhana ngn fasi ktrang mlm2 marathon :) sbb die nih hiper ske berlari hahahah aku tatau larhh ape yg die keja nye :) ouhh lupe na bgi tau name die lia :)
hahaha gmbr aku je lebih mesti larhh blog aku hahahah time ni die tgh kusyuk sikit main game --' org tgh briefing pulak tu hoho ! search lahh fb die lia ali :)

n the last story kwn aku time sekolah smpai skunk still contct :) tdi lepak ngn dorang giler lah  sume dah up, dlu time sekolah muke masing2 mnx penyepak doe --' hee yg shyra ni stdy kt melake n yg hafis n shahri stdy kt kl jugak same ngn aku tpi lain kolej larhh ^^
hodoh sial gmbr aku hahahaha duli ape aku ^^ ouhh yg hujung tu hafis yg tgh shyra :) shari drve tu yg ta de pic tu hoho ^^ but now masing2 dah uad hal msing2 :( sedih doe tpi 1day nnti ktrang na uad reunion :)

c happy ken :) even bff aku dah pergi tggl ken aku, ex bf aku dah bnci aku ^^ tpi aku still ade mereka n aku ta pnh lupe kenangn wif them :) trully frens doe , susah nak cri tau ^^ okei bye :D

Saturday, July 9, 2011

azrol safwan bin nor azlan :)

nobittttt 4 athun selame ni i sbr tunggu u fially :) omjayyyyyy sume nye berubah n ape yg i harap ken jadi kenaytaan :) bittttt i hope u ta ken tggal ken i dah, sumpah i ta sggup 4 tahun i tggu u :(  jgn uad i sedih lgi tau :)
bit, siyesly aku syg kau, klu x ... x de nye aku nak tggu kau ^^ aku hppy wif kau :) u chnge my life yeah truelly mmg ta penah terlintas kt aty aku na lupe ken kau ^^


ouh yeah btw korang pasan tak sume pic aku dlm fb ade rantai love, tu dah 3 tahun aku jage, n ade 1 lgi dlu die penah bgi aku singgit smpai skunk aku simpan n duit tu aku lipat jdi love ^^ heeeee aku syg kau giler babi :)


tpiiiiiii bile dah relation die pulak kene prctikal 6 bulan kt perak :( sumpah ta boleh trme !!! arghhhh dah larhh 4 tahun, skunk tmbah 6 bulan ?? sbr eira nnti azrol na masuk mmc jugak ^^ trust him okei ...

hee nnti na update lgi :) n na tukar gmbr ^^ bye sume :)

Thursday, June 23, 2011

Perangai sebenar lelaki akn t'serlah selepas memiliki seseorang :)


Alam percintaan sememangnya menarik namun sekiranya tidak bijak menyesuaikan diri dengan perangai dan sikap pasangan masing-masing, besar kemungkinan hubungan akan menjadi hambar. Sewaktu proses perkenalan, mungkin setiap individu cuba mencari cara untuk mengenali diri pasangan terlebih dahulu. Mungkin masa yang diperlukan agak singkat, mungkin juga masa yang diperlukan begitu lama. Segalanya terpulang kepada hati masing-masing. Dalam percintaan, sikap saling percaya dan bertolak ansur begitu penting. Sekiranya seorang daripada pasangan kekasih gagal memenuhi sikap-sikap tersebut, hubungan mungkin akan mula menjadi tegang.


Tempoh perhubungan yang sangat manis adalah sewaktu detik perkenalan. Hakikatnya, kaum perempuan sentiasa mengingati detik perkenalan di antara perempuan dan si dia. Bagi perempuan, detik perkenalan itu terlalu indah kerana pada detik itu, lelaki sanggup melakukan apa sahaja demi mendapatkan hati si perempuan. Teman lelaki yang bijak berkata-kata boleh dikenal pasti sewaktu detik perkenalan ini. Lelaki akan mula mengeluarkan ayat-ayat manis serta janji-janji manis yang sentiasa diimpikan oleh setiap perempuan di dalam dunia ini.

Lelaki akan sentiasa cuba mengambil hati si perempuan walaupun perempuan berulang-kali menolak lamaran si lelaki untuk menjadikannya sebagai kekasih. Namun, lelaki tidak pernah kenal istilah menyerah kalah dengan mudah lantas menyebabkan hati si perempuan terpaut dengan kesungguhan yang ditunjukkan lelaki. Hal ini merupakan salah satu faktor yang menyebabkan perempuan sentiasa terkenangkan detik-detik perkenalan. Sebenarnya, kaum perempuan sentiasa mahukan lelaki yang romantik dan bijak mengambil hatinya. Jadi, sewaktu awal perkenalan, lelaki akan melakukan apa sahaja serta sanggup mengubah personaliti dari pendiam kepada romantik semata-mata mahu menambat hati perempuan.

Namun, setelah hubungan menjangkau 1 bulan, lelaki akan mula mengurangkan sikap romantiknya. Hal ini menyebabkan perempuan berasa tersinggung dengan perubahan yang terjadi dalam diri lelaki. Sebenarnya, apa yang perlu diketahui perempuan ialah sikap sebenar lelaki kesayangannya telah muncul. Sekiranya, pada awal perkenalan sewaktu perempuan belum sah menjadi kekasih lelaki, lelaki sentiasa menghantar SMS atau berjumpa dengannya namun setelah beberapa bulan, lelaki akan mula berdiam diri dan mengelak daripada berjumpa. Jangan salah faham. Itulah sikap sebenar lelaki. Mereka memang sayangkan kekasih namun mereka lebih suka bersikap realistik dan tidak cuba untuk menjadi plastik. Namun, hanya pada awal perkenalan sahaja, sikap plastik mereka akan terserlah.

Lelaki lebih suka menunjukkan sikap sebenar mereka awal-awal kerana mereka bukan seperti perempuan yang bijak menyembunyikan sikap sebenar. Namun, percaya atau tidak, sikap sebenar setiap individu akan mula terserlah setelah melangkah ke alam perkahwinan. Siapa yang boleh hidup dalam kehidupan plastik sehingga ke akhir hayat? Tiada! Saya nasihatkan supaya anda tidak berpura-pura menjadi orang lain semata-mata untuk menarik perhatian si dia. Hal ini akan menyusahkan diri anda kelak. Jadilah diri sendiri. Sekiranya anda seorang yang pemalas, anda masih boleh berubah. Jangan pula anda bersikap rajin di hadapannya namun di belakangnya, anda sememangnya pemalas dari segala aspek. Sudah tentu anda tidak dapat menjadi rajin setiap masa kerana itu bukan sikap sebenar anda. Bak kata orang, manusia tidak sempurna namun tidak mustahil bagi manusia untuk berubah menjadi lebih baik dan berguna, bukan? :)


Sebenarnya, lelaki tidak harus mengabaikan kekasihnya. Sikap romantik sewaktu awal perkenalan tidak harus diketepikan. Sikap tersebut perlu diteruskan sehingga ke akhir hayat. Percayalah, perempuan akan sentiasa menyukai dan menyintai diri lelaki sekiranya sikap lelaki tidak berubah. Bagi perempuan pula, jangan terlalu memaksa diri lelaki untuk memahami diri anda. Lelaki dengan hidupnya dan gayanya yang tersendiri, perempuan pula dengan hidupnya dan gayanya. Namun, walaupun gaya dan hidup yang berbeza, lelaki dan perempuan boleh hidup dengan bahagia sekiranya wujud sikap saling menyayangi antara satu sama lain. :) Jadi, di sini, lebih baik perempuan cuba mengikis sikap mudah terasa hati dengan lelaki sekiranya anda ingin hubungan anda berkekalan.
 

Tuesday, June 14, 2011

haha

Analisis Umur Wanita

Kakak yang adik adam analisis

Seorang wanita telah melakukan pembedahan plastik menegangkan muka dan payudaranya dengan pakar pembedahan yang terkenal.

Suatu hari dia membeli goreng pisang di kedai pak mail tokeng. Sewaktu membayarnya dia bertanya : "Agak2 pakcik bape umo saya?. Pak mail melihat atas dan bawah lalu menjawab :"Dalam 30 pak cik rasa.". Wanita itu membalas dengan hati bangga dan gembira:"Saya sebenarnya dah 38 pakcik."

Kemudian selepas itu wanita tersebut pergi membeli tiket wayang citer Nur Kasih. Ramai sangat orang jadi dia terpaksa beratur panjang untuk membelinya. Sedang beratur itu di depannya ada seorang mak cik. Wanita itu bertanya hal yang sama kepada makcik itu :"Agak2 makcik umo saya bape?" Makcik peminat citer Nur Kasih menjawab :"Makcik rasa umur kamu 25 tahun,kan?” Wanita itu semakin gembira:"Huk3 xde la makcik umur saya dah 38."

Selepas membeli tiket wanita tersebut pergi ke tempat parking keretanya sebab masuk pawagam lambat lagi. Kelihatan adik adam sedang bermain-main di tempat parking itu. Lalu wanita tersebut mendapatkan adik adam dan bertanya : "Adik tengok akak umo bape? Kalau adik betul akak bagi $100."
Adik adam : Saya boleh meneka umo kakak kalau kakak bagi saya tengok payudara kakak dan memegangnya.

Disebabkan perasaan teruja wanita tersebut memberi adik adam tengok dan memegangnya. Adik adam memerhati dan menganalisis sambil membelek-belek payudara wanita tersebut.
Selepas puas mentelaah Adik adam menjawab: Umur kakak 38 tahun.

Wanita : Tepatnya macamana adik tahu? Wanita itu sangat terkejut lalu memberi duit $100 seperti dijanjinya.
Adik adam : Saya beratur di belakang kakak masa beli tiket wayang.

Friday, June 10, 2011

love bite K I L L E R ??



LOVEBITE BOLEH MEMBUNUH

LOVEBITE (gigitan cinta) adalah lebam sementara atau tanda tanda bewarna biru keungguan akibat perbuatan mencium, menghisap atau menggigit kulit dengan kuat sehingga kulit tertarik dan menyebabkan pecah darah di bawah kulit tersebut. Hickeys (lovebite yang terhasil) boleh kekal selama 4-12hari ditubuh seseorang dan kelihatan sama seperti lebam biasa. Tapi kalau dah lebam tu kat tengkuk tu faham faham je lah.

Secara umumnya, hickeys/lovebite boleh dihilangkan dengan meletakkan ais. Tapi sebenarnya, cara ni berkesan hanya untuk lovebite yang terhasil kurang dari 10minit. Untuk yang lebih dari 10 minit tu, gunalah trick berpakaian. Sama ada pakai shawl atau naikkan kolar baju tshirt.

Kenapa lovebite berbahaya?

Menurut Daily Mail, seorang wanita berusia 44 tahun telah lumpuh selepas terkena serangan sakit jantung akibat daripada lovebite yang di lakukan oleh kekasihnya. Wanita itu (nama tidak dinyatakan) dimasukkan ke sebuah hospital di Auckland apabila mendapati dia tidak mampu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadian itu.

Pada mulanya, para doktor mengesyaki wanita itu telah terkena serangan sakit jantung. Walaupun mereka tidak mengetahui punca sebenar penyakit wanita itu pada awalnya. Mereka kemudiannya, memeriksa wanita itu dan menjumpai kesan lovebite dibadannya. Dan dari kesan lovebite tu, mereka dapat tahu apa punca serangan sakit jantung tersebut.

Sebenarnya lovebite yang terhasil tu, menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. Darah yang telah beku tadi mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok!

So, hati hati lah semasa bersama pasangan masing masing. Jangan sampai lupa diri, nanti ada yang merana baik lelaki atau perempuan. Jangan disebabkan expressi cinta, ada yang maut. terima kasih :)

Thursday, March 24, 2011

the past is past & it became a HISTORY :)

hurm na cite bout semlm ?? semlm wht happend ?? hurm ape lgi result larhh.. semlm telah jadi 1 sejarah dlm hidup sy EIRA IDRIS & sume yg mengambil SPM tahun 2010 & semlm result keluar , hurm i've got credit n pas none failed & dun ask me more ^^ sedih mmg lah sdih , smlm EIRA IDRIS called ibu then nanges sbb ta bgi uad yg terbaik . sy tau ibu sedih sbb x dpt bgi yg terbaik tuk dy . ta pe dgn ini EIRA IDIRS berjanji tuk sambung belajar n bgi yg terbaik tuk ibu ^^ ibu ... jgn sdih ek , adik jji adik akn bgi yg terbaik tuk ibu , adik tau ibu sebak sbb ank kwn ibu sume byk A .. hurm :( 
hurm ini sume muke2 yg dpt kepujian lulus dgn cemerlang ^^ congrates yeah korg finally kite dahh tmt pengajian & lulus dgn cemerlang :) frens forever :)
debaran menelefon parents masing2 :) giler sape x nerves doe , blik trme je lah seadenye ^^ congrates tuk korg jgk yeah , hrp2 still jumpe klu dahh smbung stdy nnti :)
hee skrg nak story bout dy ni pulak err yg pompuan ni bkn yg belakng tu ^^ die niwh korg rase bpe result die ?? msti larhh sume A perghh sejuk hati mak die mengadung :) ek lupe lak dy niwh nuruk afiqah bdk pling genius dlm aliran sastera bisnes & kesenian :) say congrate to her sbb sume A ta silap aku A+ A- & A yg die pgang :) eee ken best klu otak kau ngn otak aku same :) haha kau dduk umh t ade je lah tawaran mne2 jea haha congrate peekah ^^

yg pakai tudug labuh tu mesti lah ustazah aku , ustazah aku yg paling comel . best doe kalau die ajr kelakar & mmg happening lah .. ustazah !! sy x sangke agame sy ....B...... heee dlu aku agame perghh jgn na dikate lah ^^ heeee :DD ouhh yg pkai tudung purple tu bk student tau , tpi tu cikgu kelas aku tahun lepas 2010 & die ajr perdagang 2 tahun berturut kelas kitrong ^^ perdagangn sy errr ....C..... haha sorry cikgu subjek tu kantoi sedikt ^^ heeeeeee :DDDD btw ade lgi stdnt f5 batch 2010 clsss Vaset tpi bz :) ni sume muke2 yg lulus dgn cemerlang ^^ yeah CONGRATESSSS GUYSSSSSSSS

Tuesday, March 15, 2011

berubah :)

time sekolah ^^
hurmmm..... aku na berubah , na pkai tudung sumpa doe . aku byk sgt dose :( cukup larhh dose yg aku dahh buat :p tpi siries larhh mmg aku na berubah :) aku just takut org judge aku , mmg larhh mulut org ta boleh ttup smpai mati sekali un . msti pnya org judge aku mybe akn ckp aku pkai tdung sbb dahh ta de virgine or else .. but niat aku suci doe, slh kea ?? bkn na belagak or ckp ape tpi rmai yg ske tgk aku pkai tuding sampai opah aku pun ta knl aku betape lawa nye aku ^^ hahahaha perasaan giler doe ank idris niwh :p aku harap ade yg boleh tolong aku bgi spport kt aku tuk trus ken niat aku niwh :) hope sgt2 :) yg kt ats tu muke aku bertudung sumpa aku ta edit !! ^^ ken ken lain ta ?? lebih comel dri ta pkai tudung ken :p hahaha

miss update blog !!

yeaaaaa lame nye ta update blog ?? hye thnx pd followers eira yg asik duk tye bile na update blog :) heee eira apprcte giler , ade jgk yg na bce ^^ thnx guys luv u all larhh :) btw eira na mnx maaf sgt2 sbb baru2 niwh eira bz :) abg sdre kawin congrate to him dahh ade bini :) bz giler jdy follower girl haha :) n sorry to my hubby selame kt kg kite ta contact :( im sorry im sorry im sorry im sorry im sorry im sorry ^^ haha act ade somthng gak na g tau :) eira dahh dpt gji !! tpi blum cash ken lgi :(( sdeyhh nye , sok bru cash . dahh larhh dy byr separuh2 jea hurmmm bru igt na beli brng skit :( sdeyhh giler :( ta pe larhh yg penting ade larhh jgk duit :) hehe okie larhh nnti larhh eira update lgi , dahh ta de ayt doe ^^ bubye :)

Tuesday, January 18, 2011

jawapan kosong :)

tdi ade bdk lki agk I T C H Y gak larhh. die tye ak dlm fb.. lst2 dy 10sion

laki : salam, hye awk eira ek??
eira : w'salam, rase2 owner of ths fb niwh sape??
laki : ha? ta phm larhh.. mksud??
eira : phm sdri jea larhh..
laki : okie2, u umo bpe??
eira : hurm baca profile..
laki : ouhh, thun 93.. 18 larhh niwh ek??
eira : kire sdri..
laki : dok mne ek?? ta ken planet arizona kowt?
eira : duk dlm umh..
laki : umh kt mne??
eira : dlm kl..
laki : kl kt mne??
eira : dlm malaysia..
laki : kl area mne?
eira : area selangor..
laki : ouhh dahh ade bf ek??
eira : hurm :))  -__________-''
laki : na no.fon :)
eira : ta bleyhh..
laki : bgy sbb..
eira : ta suke..
laki : knp??
eira : ta suke..
laki : eeeee geram giler ckp ngn kaw niwh!!
eira : ta ckp.. type jea..
laki : lantak aku larhh!!
eira : -___________________________-''

p/s : dlm dialog nowh sume SOALAN BODOH.. o soklan yg dy dahh TAHU JAWAPAN nye.. haha.. MENGAYAT lbeyhh :)

Sunday, January 16, 2011

story bout life :)

location : bukit bintang
hari ni mcm2 ragam ak jmpe org yg ta pernah ak knl sblum niwh.. bru ak tau kehidupan tu ap.. hurm na tau?? bce larhh..hidup.. ape itu hidup.. hidup ialah bnde yg kite hrus jlani stiap ari utk trus ken kehidupn kite shhge ajal menyeru.. hurmmmm kdng2 bile ssh kite rase mcm menyesal mnx kt tuhan yg kite nak hidup.. tpi tu sume takdir.. hidup niwh org ckp kene isi sume bnde bru ade pngalaman sbb pengalmn yg mengajar kite. tuk terus kan kehidupan.. tpi kite sume aggp mudah.. 1 fakta yg org aggp bnde niwh remeh.. hurm n kdg2 kehidupn kite niwh yg buat kite bhgie, drte,ssah, senang.. itu lah kehidupan.. CINTA jgak soal hidup dn mati.. tdi  bru je dgr brte skli imbas.. KES BUANG BAYI.. byi yg x berslh jdi mngse.. subhanallahh.. nauzubillah.. astarahgfirullahalazimmm.. bile pkir ken blik ptt nye slh ken dr msing2.. ini tidakk.. lki slh ken pompuan sbb sape suh ikut ckp dorg.. yg pompuan slh ken lki sbb lki pndai ayt.. wnita jgk yg merane akhir nye bunuh diri.. then kehidupan?? kosong.. lki pesta dgn hidup nye.. DUIT jgk ade kaitn ngn kehidupan.. ialah tnpe duit cm ner nak hidup.. skrg un kerja ssah dpt.. bkn na ckp ape, tpi stdnt diploma pun ta kje2 lgi niwh ken  pulak org lain.. org asing dtg ngre kite tuk bekerja tp dihine, walhal hye na dpt ken duit yg halal tuk trus ken kehidupn msing2.. org kite pulak tana pulak krje cleaner kea, uad bgunn kea.. konon nye ta de class!! hurmmmmm ORANG KAYA pulak ade yg kaye tpi sombong.. sggup main judi saham sane saham sini.. lst2 bankrup jgy giler. to sume diari kehidupan diorg.. yg kurng kaye pulak.. ade duit pergi boros sane boros sini.. pdahal duit tu larhh yg na dipakai tuk trus ken kehidupan.. hurmmmm hidup ak pulak.. heee same jea, manusie same jea babe.. klu na tau, kwn ngn ak kompem tau ak mcm mne okie.. smpai sini je larhh x de idea dahh hakhak.. hope korg enjoy ngn cerita ak :))

Saturday, January 15, 2011

IPTA !!!!

eira, lia, nazierah, hada, neng
grr tadi mohon ipta.. perghhh.. ak mohon diploma ade 8 pilhn.. giler keliru juling mate   ak tgk pilihn cos.. sijil ade gak mohon.. ade 4.. mohon dpt kt kedah, johor, melaka n selangor.. huish giler nervous!! tkut nye larhh hai klu result gntung.. ya allah hrp2 result ak cemerlang.. amin ya rabal-alaminnnn... lgy 2 buln kowt.. pstu result kua, tggl zmn sekolah.. sumpa rinduuu giler haram zmn sekolah.. pgy na g kje, tgk bdk g sekolah.. blik kje tgk budah blik sekolah.. hurmmmmmm :(( klu bleyhh ta na larh repeat SPM!!!

Wednesday, January 5, 2011

mane korg :(

b4 spm haha :((
weyhh mne korg siyes beb rindu giler na lepak ngn korg.. spendtime ngn korg.. uad kje giler.. dahh lame tam suk air together :(( sumpa sdeyhh msing2 dahh uad hal msing2.. lupe mmber :(( hurm miss sgt dowh ngn korg.. ak miss na kiss kaw vinnie, ak miss na gedix ngn kaw nazierah, ak miss na memekak ngn kaw lia, ak miss na bahan kaw neng.. siyes beb.. mne korg sume menghilng :(

Tuesday, January 4, 2011